රුධිර පීඩනය අඩුකරන අර්තාපල්

http://image.made-in-china.com/2f0j00LvOQFMdRETqW/Potato.jpgස්ථූලභාවය වැඩි කරන ආහාරයක් ලෙස බොහෝ දෙනෙකු සලකන අර්තාපල් රුධිර පීඩනය අඩුකිරීමට සහය වන බව නවතම බ්‍රිතාන්‍ය අධ්‍යනයකින් හෙළි වී තිබේ.

පර්යේෂකයින් පවසන්නේ, අර්තාපල් ආහාරයට ගැනීම මගින් අතිරේක බර වැඩිවීමක් සිදු නොවන බවයි.

අධ්‍යනයේදී පුද්ගලයින් 18 දෙනකුට මසක කාලයක් දිනකට දෙවරක් අර්තාපල් ආහාරයට දී තිබේ.

එහිදී හෙළි වී ඇත්තේ, දෛනිකව අර්තාපල් ආහාරයට ගන්නා පුද්ගලයන්ගේ රුධිර පීඩනය ක්‍රමිකව අඩුවන බවයි.

රුධිර පීඩනය අඩු කිරීම මගින් ආඝාතය හා හෘදයාබාධ වැනි රෝග වළක්වා ගත හැකි බව අධ්‍යනය මෙහෙය වු පර්යේෂකයෝ ප්‍රකාශ කළහ.

පසුව කියවීමට,කැමැත්ත පලකිරීමට සහ හිතවතුන් අතරේ බෙදා හැරිමට මෙතනින් එක්වන්න


apisinhalanews.blogspot.com srilankanurse@gmail.com

0 ප්‍රතිචාර:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
මෙහි පලවන ලිපි පිටපත් කල හැකි නමුත්, මුලාශ්‍රය සදහන් කිරීම අනිවාර්ය වේ.උදා: ( මුලාශ්‍රය -http://apisinhalanews.blogspot.com )
By Blog Gadgets
ෆේස් බුක් එකට
ලයික් එකක් දාන්න
මෙතනින්
Animated Social Gadget - Blogger And Wordpress Tips